Редактор: e-mail: кадър Нова телевизияЛипсата на лекари и медицински сестри е много

...
Редактор: e-mail: кадър Нова телевизияЛипсата на лекари и медицински сестри е много
Коментари Харесай

Министър Ананиев: Правителството не може да увеличи заплатите на лекарите и медицинските сестри

Редактор: 

e-mail: 

кадър Нова телевизия

Липсата на лекари и медицински сестри е доста остарял проблем и с години нищо не е направено, с цел да бъдат арестувани в България и да не отиват да работят в чужбина. Това призна пред Нова телевизия финансовият министър Кирил Ананиев. Той добави, че като здравен министър е направил първата крачка към решаването на този недостиг, като е изискал увеличението на броя на студентите по медицина и междинен медицински личен състав.

„ Надяваме се, че след години това ще даде резултат “, разяснява Ананиев. На въпрос може ли в България да се усили заплатите на лекарите и на медицинските сестри в пъти, както стана в Унгария, министърът съобщи, че това не може да стане с решение на държавното управление. Механизмът за увеличение на заплатите е само посредством обособените здравни заведения.

Той сподели също, че за пръв път в новия бюджет средствата за опазване на здравето надвишават 6 милиарда лв.. Те се усилват със 780 млн. лв. и по този начин стават 6,5 милиарда лв..

Средствата за справяне с пандемията са 3 милиарда лв., сподели още Ананиев.

Той призна, че е бил срещу подпомагането на фамилиите с деца с идентични суми за всички. Финансовият министър добави, че това в допълнение подкрепяне ще е единствено за една година. Ананиев беше безапелационен, че даже да се промени ръководството и след изборите да пристигна друго държавно управление, бюджетът, който се предлага за идната година, ще може да бъде изпълнен и да обезпечи естественото действие на страната. „ Затова министър председателят сподели, че бюджетът не е избирателен, а следизборен “, разяснява Кирил Ананиев.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР